Elän hetkessä. Unelmoin. Se on enemmän kuin aavistin.

perjantai 15. elokuuta 2014

Reissublogi päivä 1: Tunnottoman takapuolen tarina

 
"Linja-autossa on myös tunnelmaa..."

14:55
Kauan odotettu Lapin reissu starttasi tänään. Pyrin kirjoittamaan päiväkirjamaisesti reissublogia aina miten pystyn, ehdin ja myös sen mukaan miten on verkkoa. Kirjoitan tätä kännykällä aina välissä ja laitan kellonajat milloin oon kirjoittanut, ja pyrin julkaisemaan koko jutun aina iltaan mennessä jos mahdollista.
Lähdettiin Jyväskylästä aamupäivällä 11 jälkeen ajelemaan. Tää päivä menee pääasiassa matkustaessa. Pysähdyttiin äsken Lapinlahdella Matin ja Liisan asemalla syömässä. Matka jatkuu nyt kohti Kajaania, jossa tehdään seuraava pysähdys. Maisemat on upeita ja uskon että paranee tai ainakin muuttuu pohjoiseen päin mennessä. Huisia!




Todistusaineistoa: täällä oltiin! :)

Mualimanmatkoojan pyssääspaekka.

19.04
Kajaanissa oli aivan mahtava sateenkaari! Ensin oli maailmanlopun enteitä uhkaava musta pilvi ja pelkäsin hirmuista ukkoskuuroa, mutta salamointia ja jyrinää ei tullutkaan. Sen sijaan saatiin sitä tummaa taivasta koristamaan aivan upea sateenkaari, josta olin tosi iloinen koska oon koko kesän odottanut näkeväni kunnollisen, voimakkaan, kokonaisen sateenkaaren, mut silmiin on osunut vaan pieniä pätkiä ja hailakoita yrityksiä. Rakastan sateenkaaria, niillä on mulle suuri merkitys ja ne on mulle enemmänkin kuin vain sateenkaaria.
No, joka tapauksessa. Päästiin Kajaanissa tutustumaan Saappaan tiloihin (jotka oli muuten tosi hienot) ja jatkettiin matkaa noin tunnin tauon jälkeen. Hyrynsalmen kohdalla nähtiin ensimmäinen poro! Ja sen jälkeen niitä onkin näkynyt tien vierellä vähän väliä - kerran jopa tiellä. Siinä se köpötteli vastaantulijoiden kaistalla ja pientareella sen kaveri. Ne juoksi meidän kanssa hetken kilpaa, kun oltiin kohdalla :D onneks meillä on kokenut bussikuski joka haukansilmillään skannaa porot ja muut elukat jo kaukaa.
Matka jatkuu. Seuraava etappi on Posio.

Melkoisen uhkaavan näköisiä pilviä.

Sateenkaaria <3

Kajaanin Saapas.

23.21
Terveisiä Posiolta ja Himmerkin leirikeskuksesta. Saavuttiin tänne vähän ennen yhdeksää, eli melkein kymmenen tuntia sen jälkeen kun lähdettiin Jyväskylästä. Persuus oli puutunut ja tunnoton kaiken sen istumisen jäljiltä, mutta oltiinpahan perillä. Tai no, miten sen nyt ottaa, koska huomennahan matka jatkuu. Ja taas saa takapuoli kyytiä. Eiku...
Meillä on täällä tosi söpöt pikku mökit ja upeat maisemat. Syötiin nuotion äärellä ja pidettiin iltahartaus rannalla auringon laskettua, kajastuksen hohtaessa vielä jostakin horisontin takaa. Iltahämärässä oli mukavaa paahtaa vaahtokarkkeja ja turista mukavia. Kuu kruunasi meidän illan, kun teki mahtavan sillan järvelle.

Ei ehditty pysähtyä Kuusamossa, mutta kuski teki ylimääräisen pyörähdyksen
liikenneympyrässä, että saatiin ihailla tätä hienon hienoa nähtävyyttä. :)

Meidän mökki.

Iltahartaus alkamassa.

Mörri-koira ihmettelee maisemia.
Mörri on meidän leirikoira.


Q-tamo.

Vasta ensimmäinen päivä takana ja jo nyt on saatu nähdä poroja ja luonnon kauneutta monessa suhteessa.Voi mitä kaikkea ihanaa tällä reissulla vielä onkaan annettavanaan! Nyt iskee reissuväsy,
pakko painaa pää tyynyyn. Katsotaan ehdinkö huomenna kirjoitella. Öitä!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuulumisia ja kuvia! Ihan niinkuin olisi tullut ikävä Lappiin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. :) Nyt kun oon itsekin sieltä palannut jo kotiin, on mullakin jo kova ikävä takaisin. Ihana paikka!

      Poista

Mitä tykkäsit postauksesta? Kysy tai kommentoi mitä vaan. :)