Elän hetkessä. Unelmoin. Se on enemmän kuin aavistin.

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Happy new year!




Joulu ja uusi vuosi humpsahtivat ohi ihan huomaamatta ja nyt on jo tammikuu. Lieneekö lumen puutteesta vai mistä, mutta jouluna ei kyllä tuntunut hirveästi joululta, eikä vuodenvaihteessakaan meinannut tajuta, että vuosi oikeasti vaihtuu. Onneksi joulukuu oli kuitenkin aika mukava eikä joulussakaan ollut mitään valittamista, vaikka lunta olisinkin kaivannut. On se vaan jännä huomata, miten paljon ulkona vallitseva ilma ja totutut asiat/rutiinit vaikuttavat ihmisen mielialoihin ja fiiliksiin. Siis vaikkapa se lumen puute. Toisaalta, onhan se hassua fiilistellä joulua joka mielletään talven juhlaksi, kun ulkona näyttää tältä:

Jyväskylässä 21.12.2015.

Loppuvuodesta pääsin käsiksi sisäiseen esiintyjääni *kröhöm* kun esiinnyin milloin missäkin kissanristiäisissä. Tai no ei nyt sentään, mutta kaikenlaisissa kivoissa tapahtumissa ja jutuissa. Kuoron kanssa keikkailtiin ja pääsin laulamaan myös töissä, kun esiinnyin erilaisissa tilaisuuksissa, mm. joulukuvaelmassa, jossa myös näyttelin. Niin ja mulla oli myös akrobatiaan liittyvä esiintyminen Atlantia-suurnäytöksessä Paviljongissa.

Juuri ennen lavalle menoa. Oltiin rapuja :D
Ennen joulua käväistiin myös Tampere-talossa perinteistä Rajaton-joulukonserttia kuuntelemassa. Poikkeuksellisesti ei tänä vuonna istuttukaan eturivissä, koska lippuja varatessa ne paikat oli jo menneet. Istuttiin siis muutama rivi taaksepäin, ja yhtyeen kanssa konsertin jälkeen jutellessa Ahti ihanaan tapaansa kysyi hämmästellen "Missä te oikein istuitte, kun en nähnyt teitä katsomossa?" Toi Ahti on jotenkin niin symppis, hän jaksaa aina huomioida meidät ja hänet tavatessa musta tuntuu kuin tapaisi vanhaa ystävää. Vaikka toki kaikki Rajaton-laulajat ovat tasapuolisesti upeita :)

Kiitos Piia ja Toni seurasta,
kiitos upea Rajaton konsertista! <3
Yksi kirjoittamisen arvoinen asia on tietenkin Täplä, joka on ilahduttanut meitä olemassaolollaan, mutta saanut meidät huolesta sekaisin taas välillä. Käytiin eläinlääkärissä joulukuussa oikeastaan ihan vaan tarkastuksessa, kun tuntui, että Täplän iho oireili taas vähän ja myös syömisessä tuntui olevan toisinaan vaihtelua. Ihoon saatiin paikallisesti laitettavaa kortisonia, mut isompi juttu olikin se syömättömyys, kun selvisi, että Täplällä on hampaita sisältä päin syövyttävä sairaus (kuulemma ihan yleinen ikääntyvillä kissoilla) ja että yksi hammas tulisi poistaa. Edellisellä kerralla, kun Tinttu =Täplä oli hampaan poistossa, se sai allergisen reaktion nukutusaineesta ja oli todella lähellä, ettei menetetty sitä. Ymmärrätte siis varmaan, miksi olin todella huolissani tämänkertaisesta operaatiosta. Onneksi kaikki kuitenkin meni hyvin.

Pikku toipilas. Kieli ulkona :P Nukutuksen jälkeen Täplä oli kuutamolla koko loppupäivän.
"Äidin" sylissä oli hyvä pötköttää ja lämmitellä, kun nukutuksen jälkeen paleli. :)
Pikku hurmuri. Alakuvassa Täplä nukkuu mun ystävän kainalossa.
Kaikki sylit ja kainalot pitää aina testata. Ja sulattaa samalla ihmisten sydämet <3

Joulun jälkeen pelästyin taas, kun löysin Täplän kaulasta melkein marmorikuulan kokoisen patin. Pelkäsin tietenkin pahinta, että kyseessä on vähintäänkin kasvain tai jotain muuta vaarallista. Jälleen oli yksi syy pelätä rakkaan lemmikin puolesta. Eläinlääkäri kuitenkin epäili, että poistettu hammas on aiheuttanut tulehduksen, joka on turvottanut imusolmukkeen. Antibioottikuuri ratkaisi asian, kun patti kutistui kuurin myötä. Onneksi. Mutta täytyy myöntää, että eipä elämä ainakaan tylsäksi käy tämän kisun kanssa elellessä, kun vähän väliä tulee jotakin. Jos jotain positiivista, niin olen ainakin oppinut arvostamaan jokaista hetkeä Tintun kanssa, kun niin monta kertaa olen joutunut pelkäämään sen menettämistä. On se vaan niin rakas <3

Mutta nyt itse joulusta. Aatto vietettiin ensimmäistä kertaa Jyväskylässä, käytiin Korpilahdella joulukuvaelmassa, jossa esiinnyin, ja sen jälkeen hautausmaan kautta Tonin perheen luo.

Toisilla on joulukinkku, meillä on joulu-Tinttu :)
Koristelin kotia tänä vuonna aika vaatimattomasti, mutta jotain pientä jaksoin kuitenkin väkertää.
Hautausmaakäynti oli tunnelmallinen, vaikka edelleen kaipasin lunta.
Jotenkin se ei nostanut jouluista tunnelmaa.
Eipä tuo lumettomuus kuitenkaan niin paljoa haitannut, sillä muuten meillä oli oikein mukavaa.
Joulupäivänä ajeltiin Tampereelle ja siinä mielessä lumettomuus oli ihan mukavaa, että oli hyvä ajokeli.

Joulupäivää vietettiin meidän äidin luona.
Ella ja Mino -kisut tykästyivät äidin uuteen Aino-kenkälaatikkoon.
Nämä nuoremmat (muttei pienemmät) kisut yrittävät aina alkulätkimisen jälkeen
saada Täplästä leikkikaveria, mutta se on vaan omissa oloissaan eikä ole moksiskaan toisista kissoista,
vaikka ne toiset sitä seuraa ja jahtaa jatkuvasti :D




Tapaninpäivää vietettiin meidän isän luona rennosti mm. saunan merkeissä ja sielläkin oli oikein mukavaa. :)

Olihan tuo joulun aika taas vähän ajelua paikasta toiseen, toisaalta olisi joskus kivaa viettää joulua ihan aloillaan, ettei tarvitsisi olla koko ajan liikkeellä. Mutta toisaalta haluan viettää joulua perheen kanssa, joten näillä kai mennään. Sainpahan ainakin hienon kuutamokuvan napattua Tapaninpäivänä, kun lähdettiin isän luota pois ajelemaan:




Jossain vaiheessa ne pakkasetkin alkoi, ja vuoden vaihtuminen oli aika vilpoinen, kun oltiin paljon ulkona. Vietettiin uusivuosi jälleen Saappaan tamineissa tallustellen. Oli oikein rauhallinen ja mukava yö, ihania ihmisiä ja hyvää ruokaa. Tosin kun on rauhallista, mun pää alkaa käymään ylikierroksilla ja silloin saadaan mitä ihmeellisempiä tuloksia aikaiseksi...

Baddington-karhun serkku, Kurkkung-tong :D
Hyvää uutta vuotta 2016!
Vuosi vaihtui upeaa ilotulitusta seuraillessa ja satojen ihmisten ympäröimänä Kirkkopuistossa. Ja tulihan sieltä se pakkanen ja lumikin viimein. Enkä edes valita, mun mielestä tää pakkanen on ollut aivan ihanaa, kyllä siellä tarkenee kun vaan tarpeeksi pukee. Nyt on ainakin kunnon talvi, ja sitähän mä oon koko ajan odottanut. Lunta ei ole kamalasti, mutta maa on valkoinen, pakkanen paukkuu ja sitähän riittää.
Näkymä olohuoneen ikkunasta.
Nautitaan siis talvesta vielä kun sitä kestää, ja vielä kerran hyvää tätä vuotta kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä tykkäsit postauksesta? Kysy tai kommentoi mitä vaan. :)